עורך דין לענייני ירושה

ויתור על ירושה

למרבה הצער בחיי כולנו מתעורר הצורך למצוא עורך דין לענייני ירושה. בין אם זה לצורך הסכם ירושה, ויתור על ירושה לטובת אחר או בשל אי הידיעה או ההבנה של חוק הירושה על פי דין. לרוב היורשים הינם נמצאים בסערת רגשות, אבל, מצב נפשי ופיזי רעועה… ובדיוק בגלל זה, פניה לעורך דין למשפחה המתמחה בענייני ירושות וצוואות תהיה רעיון טוב ומוצלח ביותר.

הסכם ירושה

עורך דין לענייני ירושה

למה חשוב לי לפנות לעורך דין העוסק בענייני ירושה? הרי יש חוק, לא?

התשובה לכך אינה חד משמעית, שהרי מדובר במצב בו אתם נמצאים במצב נפשי לא קל, אבל כבד, חוסר בהירות לעניינים כאלה ואחרים, ועוד.

אכן ניתן להגיש את הבקשה לצו ירושה לבד, אך האם תדעו מה צריך למלא?, מה חשוב להוסיף?, מה הניירת שיש לצרף?

שלא להזכיר את העובדה שלא תמיד לדרוש את המגיע לכם מהעזבון באופן מיידי זו הדרך הטובה והנכונה, הרי יש מקרים בהם הסתלקות מהעזבון לטובת אחר (אח או הורה), זו הדרך המועדפת והמוצלחת יותר מבחינת כל הצדדים. או מקרים בהם הסכם ירושה בו יחולקו הדברים על פי סדר המתאים לכולם שישמש את כלל היורשים בצורה ההוגנת והטובה ביותר. האם תדעו להבדיל בין כלל המצבים לבד?

כמו כן, יש מקרים בהם העזבון חייב במזונות לילדיו הקטינים של המוריש, או לאישתו, ובמקרים כאלה במיוחד מומלץ לחפש עורך דין לענייני ירושות.

חוק הירושה על פי דין

הסכם ירושה

מה זה בעצם הסכם ירושה ומדוע חשוב לערוך אותו בכתב ולאשרו בבית משפט?

יש מקרים בהם החלוקה של הנכסים לפי החוק או על פי הרשום בצוואה עשויה להיות בעייתית, או לסרבל שלא לצורך את חיי היורשים, ובמקרה כזה הסכם ירושה, הנערך ונכתב בין היורשים יכול לעזור לכולם, או אף להקל על קבלת פטור ממס שבח ירושה.

לצורך הדוגמה – ירושה על פי דין או צוואה בה הילדים יורשים מחצית מדירת המגורים של האב, שבה מתגוררת אישתו (לא האם של היורשים). ניתן לערוך הסכם ירושה, בו מתחייבת האלמנה להוריש את הדירה חזרה ליורשים בתמורה להיסתלכותם מחלקם בדירה ו/או העיזבון כולו לטובתה.

או מצב בו מתחייבים האחים להסתלק מחלק חקלאי של העיזבון של הוריהם לטובת בן ממשיך, והוא מצידו מתחייב לקבל את האישורים הנדרשים להיותו בן ממשיך ולטפל בחלק זה מהעיזבון.

יש עוד אין ספור סיבות לערוך הסכם ירושה, ולו רק לצורך חלוקה של מספר דירות בין אחים, על מנת שלא יהיה צורך להמתין שנים על גבי שנים בכדי לחלק ולקבל את חלקם בירושה.

עורך דין לענייני ירושה

ויתור על ירושה

מה הסיבה לוותר על הירושה? הרי זה שייך לי!

למען האמת יש מספר לא מבוטל של סיבות לויתור מרצון על הירושה, לפעמים רק לשם הויתור ולפעמים לטובת אדם ספציפי.

בין היתר ניתן להסתלק מהחלק בדירת מגורים על מנת לאפשר להורה הנותר בחיים להמשיך להתגורר בדירת מגורים ללא חשש עד 120 שלו או שלה.

או להסתלק מהחלק בעיזבון שעשוי להוות בעיה, כגון חשבון בבנק לא ישראל, או נכסי נדל"ן או חשבונות בנק הנמצאים במדינה בה יש מיסוי כבד על עזבונות ירושות, בשונה ממס ירושה בארץ.

כמו כן, הסתלקות לטובת הילד או הילדים של היורש, במקרה בו היורש עצמו נמצא בחו"ל, ואילו ילדיו חיים בארץ.

האם הסתלקות מעיזבון עשויה להיות בעייתית?

ישנם מקרים בהם יבקשו לבטל הסתלקות מעיזבון, בין היתר מסיבות שהמבקש לוותר על חלקו בירושה הינו קטין, פסול דין או פושט רגל המבקש להבריח נכסים.

כמו כן, לא תמיד ניתן לוותר על החלק שלכם לטובת האדם שאתם רוצים, לכן לפני שאתם עושים צעד שכזה, מומלץ בחום לכל הפחות להתייעץ עם עורך דין המנוסה בדיני משפחה והמתמחה בענייני צוואות וירושות.

עשינו הסכם לפיו אני מסתלק מהחלק שלי לטובת אחי, אבל ארש אותו לאחר 120 שלו. האם אחי יכול לשנות את דעתו? ואם כן, האם אני יכול לבטל את ההסתלקות שלי?

במקרים של הסכם יורשים, לא ניתן לבטלם ללא אישור מראש ובכתב של כל הנוגעים בדבר. הרי שנעשו ויתורים מצד היורשים למען קיום של ההסכם. לכן ביטולו ע"י צד אחד, ובמיוחד צד שהרוויח מההכם, הינו מעשה חסר עמת יושר, ואי לכך אינו מתקבל על הדעת, ולא ניתן לעשותו על פי הדין הישראלי.

ויתור על ירושה

חוק הירושה על פי דין

על פי החוק הישראלי יש חשיבות רבה למצב משפחתי של המנוח אשר משפיע על חלוקת עיזבונו.

האם היה בזוגיות, ואם כן האם מדובר בנישואין? האם יש למנוח ילדים (בין אם הם ילדים שנולדו לו או הינם מאומצים)? האם הניח המנוח אחריו הורים? או אחים? או סבים? או דודים?

כל אלו ועוד ישפיעו על החלוקה של עיזבונו, בפרט אם תקום התנגדות לצוואה.

כמו כן, תהיה השפעה על עניין החלוקה לרצונות כלל הצדדים לחלק את העיזבון על פי הדין העברי או המשפט הישראלי.

 

מוזמנים לעקוב אחר עמוד הפייסבוק שלנו

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

עו"ד זיו לוטנברג

משרד עו"ד זיו לוטנברג – בהתחייבות לשירות מקצועי הטוב ביותר! יושר ללא פשרות. שירות אישי ומקצועי. מאות לקוחות מרוצים. מייסד המשרד עו”ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) B.A, בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, מחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ-16 שנים בתחום המשפטי.

יצירת קשר מהיר
מאמרים

מאמרים נוספים

נגישות
יצירת קשר
*ליווי של עורך דין מנוסה. אפשרות גם לקבל שירות בבית הלקוח

רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002

פתיחה
1
שלום וברכה
שלום וברכה
איך אוכל לעזור?
Call Now Button