גיל הזהב

גיל הזהב

גיל הזהב הוא אמנם 'זהב' אך ההתלבטויות והשאלות המופיעות בגיל הזה רבות הן. קראו במאמר הבא גם על ההגדרה של גיל הזהב, של הצוואה, באיזה גיל עורכים בני הגיל השלישי צוואות.

גיל הזהב

אנו מתמחים בכל הבעיות המשפטיות הקשורות לגיל הזהב. בכל הווריאציות של השפה: הגיל השלישי, גיל הזקנה, גיל שיבה, גיל גבורות, גיל העמידה ועוד. הבעיות המשפטיות הקשורות לגיל הזהב הן: חוזים והסכמים מול בית אבות ודיור מוגן, יחס או חלילה אלימות של הצוות המקצועי אל המבוגר, זכויות גיל הזהב – סיעוד, העסקת עובד זר וכדומה, רשלנות רפואית, עריכת צוואות, ניצול לרעה של קשישים, ייפוי כוח מתמשך לבנק, ייפוי כוח רפואי, פנסיה וגיל פרישה. אנו מעניקים ייעוץ וליווי לבני גיל הזהב בכל עניין משפטי המטריד אותם. את הייעוץ אנו מעניקים בדיסקרטיות מלאה ועם כל הרגישות הנדרשת.

גיל הזהב
עורך דין מנוסה בגיל הזהב

גיל הזהב הגדרה

גיל הזהב הגדרה הוא הגיל שמגיע אחרי גיל המעבר, אך בגיל הזהב הגדרה אין גיל מדויק. אצלנו כל מקרה של אדם זקן המבקש עזרה משפטית או ייעוץ יקבל את מלוא תשומת הלב, ללא התייחסות לשאלת גיל הזהב הגדרה. אנו מטפלים ומייעצים כאמור, בין היתר בבעיות משפחתיות של האדם המבוגר, בבעיות רשלנות רפואית העלולות להתרחש יותר אצל אדם מבוגר היות וגופו נוטה יותר לפתח מחלות, כל זכויות האזרח הוותיק, זכויות גיל הפרישה, קצבאות זקנה ועוד. כיום, עקב העלייה בתוחלת החיים בעיות משפטיות בקרב גיל הזהב נעשות נפוצות יותר ויותר. אצלנו תקבלו את הזכויות שלכם וכל המגיע לכם בדין. אנו נייצג אתכם מול כל הגורמים הרלוונטיים.

גיל הזהב הגדרה
גיל הזהב, מה זה משנה מה ההגדרה?

עריכת צוואה מאיזה גיל צריך להכין

אחת הדילמות של בני הגיל הזהב שכבר נגענו בה מעט היא צוואה מאיזה גיל כותבים. בעבר היו נהוג לכתוב צוואה בגיל מופלג, כלומר גיל מאוד מבוגר. כיום קיים מעט בלבול בנושא, ננסה לעשות סדר. צוואה היא אחת המסמכים החשובים שהאדם חותם עליו במהלך שנות חייו (אך את התוצאות אינו רואה…). במסגרת הצוואה כותב האדם למי הוא מעוניין להעביר את כספו לאחר פטירתו, וכן איזה חלק הוא רוצה להעביר לכל אחד מהיורשים. מעבר לשאלה צוואה מאיזה גיל ישנם עוד הרבה שאלות בעריכת הצוואה, כגון למי צריך למסור את הצוואה? האם אפשר לעשות צוואה בעל פה או בפני עדים? האם צוואה יכולה להיות כתובה בכתב יד? והאם יש אלטרנטיבה למינוי אפוטרופוס?

צוואה מאיזה גיל
כתיבת צוואה מאיזה גיל צריך לחשוב עליה?

צוואות הגיל השלישי

בעניין צוואות הגיל השלישי ישנם כמה נקודות חשובות שכדאי לתת אליהם את הדעת. הרבה שואלים מה קורה כאשר לא כותבים צוואה? לפי חוק צוואות הגיל השלישי בישראל מי שלא הכין צוואה מחלקים את נכסיו לפי דיני הירושה. בדיני הירושה יש עדיפות לקרובי משפחה מדרגה ראשונה, אם אין, עוברים לדרגה שנייה וכן הלאה. אם רצונו של הקשיש עולה בקנה מידה יחד עם דבר החוק אין לו צורך להכין צוואה. במקרים הבאים יש חשיבות לקיום צוואה: ידועים בציבור שאחד מבני הזוג הלך לעולמו צריך בן הזוג שנותר בחיים להוכיח שהם אכן היו ידועים בציבור ולא תמיד זה כל כך פשוט, צוואה קיימת מייתרת את חובת ההוכחה. מקרה הפוך: בני זוג שנפרדו לקראת גירושין, אם ימות אחד מבני הזוג, מבחינת החוק תיפול הירושה לידי בן הזוג החוקי כל עוד הם לא התגרשו, אם בן הזוג הפרוד רוצה לבטח שהירושה לא תגיע לבן הזוג השני הוא יזדקק לעריכת צוואה. שאלה נוספת שנשאלת רבות היא האם הזמן לעריכת צוואות הגיל השלישי, או שיש צורך להקדים. התשובה היא שאין שום עניין להקדים.

צוואות הגיל השלישי
צוואות הגיל השלישי
עורך דין ייפוי כוח מתמשך

עו"ד זיו לוטנברג

משרד עו"ד זיו לוטנברג – בהתחייבות לשירות מקצועי הטוב ביותר! יושר ללא פשרות. שירות אישי ומקצועי. מאות לקוחות מרוצים. מייסד המשרד עו”ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) B.A, בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, מחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ-16 שנים בתחום המשפטי.

יצירת קשר מהיר
מאמרים

מאמרים נוספים

נגישות
יצירת קשר
*ליווי של עורך דין מנוסה. אפשרות גם לקבל שירות בבית הלקוח

רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002

פתיחה
1
שלום וברכה
שלום וברכה
איך אוכל לעזור?
Call Now Button