עורך דין ירושות

עורך דין ירושות

עורך דין ירושות הוא הכתובות לכל עניין הקשור לצוואות וירושות. כאשר אדם נפטר רכושו עובר ליורשיו, נשמע כמו דבר פשוט ומובן. אבל בפועל זהו מצב משפטי אשר עשוי להיות מורכב מאוד. למשל מי הם יורשיו? מה קורה כאשר המנוח הותיר אחריו חובות? מה קורה במקרה של ירושה ללא צוואה? האם אפשר לעשות עריכת צוואה הדדית? מה עושים כאשר ישנו חשש שהופעל לחץ על המצווה? ישנם אינספור מקרים שונים הקשורים לצוואות וירושות, לפעמים עניינים פרוצדורליים ולפעמים מחלוקות משפטיות של ממש, חלקן אפילו מובילות לסכסוכי ירושה משפחתיים.

כל נושא הירושות והצוואות בישראל מוסדר תחת חוק הירושה, התשכ“ה 1965. זהו החוק הנוגע בכל ההיבטים של נושא הצוואות והירושות. למשל החוק מגדיר את סוגי הצוואה, את הערכאות המשפטיות המוסמכות לדון בנושא, את ההליכים של פרסום צו ירושה, תצהיר הסתלקות, הגשת התנגדות לצוואה ועוד.

אל עורך דין צוואות וירושות פונים במצבים שונים. לפעמים אלו הם מצבים המתרחשים לאחר הפטירה ולפעמים אלו הם מצבים המתרחשים בטרם הפטירה. מומלץ לפנות לעורך הדין כבר בעת עריכת הצוואה, על מנת שתנוסח בשפה משפטית נכונה ומדויקת ועל מנת לגבות אותה בכל האמצעים שימנעו בעתיד ערעור על מהימנותה של הצוואה.

להלן כמה מקרים בהם אתם זקוקים לעזרתו של עורך דין מנוסה בירושות.

תצהיר הסתלקות

עורך דין התנגדות לצוואה

לאחר שאדם הולך לעולמו, במידה וישנה צוואה יש לקיימה. אך לא תמיד הצוואה מתקבלת על ידי היורשים. ישנם מקרים רבים בהם ליורשים ישנן טענות שונות כלפי הצוואה. במקרים אלו הם יכולים להגיש התנגדות לצוואה.

על פי פסיקת בית המשפט, מי שהוגדר כ ”מעוניין בדבר“ רשאי להגיש התנגדות לצו קיום צוואה. הכוונה היא למי שיש לו אינטרס כלכלי הקשור באופן ישיר לצוואה.

באמצעות עורך דין התנגדות לצוואה ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש את ביטול הצוואה.  אם אדם אינו מרוצה מחלקו בצוואה, זוהי אינה סיבה מספקת על מנת לגרום לבית המשפט לבטל אותה. יש להציג לבית המשפט עילות לביטול צוואה. לצורך הדוגמה אם ישנן הוכחות כי המצווה היה נתון ללחץ, איומים או מניפולציות בעת עריכת הצוואה; אם ישנה צוואה שנערכה בשלב מאוחר יותר; זיוף צוואה ועוד. אלו עשויים להיות מצבים משפטים מורכבים ולעתים קשים להוכחה.

עורך דין התנגדות לצוואה

עריכת צוואה הדדית

  עוד אחת הסיבות לפנייה לעורך דין ירושות וצוואות היא עריכת צוואה הדדית. סעיף 8א‘ בחוק הירושה מעגן את נושא הצוואות ההדדיות בחוק.

חוק הירושה מאפשר לבני הזוג לערוך צוואה הדדית במסגרתה הם יכולים להוריש את רכושם אחד למשנהו. החוק מאפשר עריכת צוואה הדדית עם בני זוג וגם עם צד שלישי.   

חקיקה זו נועדה לספק לבני זוג פתרון המבוסס על עיקרון ההסתמכות ההדדית, אך כמובן שגם במקרה זה ישנו פתח למצבים משפטיים מורכבים. למשל מצב בו אחד מבני הזוג מעוניין לבטל את הצוואה ההדדית. לא ניתן לשלול מאף אדם את הזכות לחזור בו מצוואתו. באמצעות עורך דין מנוסה בצוואות ניתן להסדיר את הנושא במסגרת הצוואה ההדדית, אך כל סעיף השולל או מגביל את זכותו של אדם לבטל צוואה אינו תקף מבחינה חוקית.

עריכת צוואה הדדיתתצהיר הסתלקות

ישנם מקרים בהם אדם מעוניין לוותר על חלקו בעיזבון (כולו או חלק ממנו). לא ניתן לחייב אדם לרשת בניגוד לרצונו, ויתכנו סיבות שונות מדוע אדם אינו מעוניין בירושה. למשל אלו יכולות להיות סיבות רגשיות, שיקולי מס או ויתור לטובת יורשים אחרים כמו גם סיבות אחרות.

הסתלקות מעיזבון אינה דורשת אישור, אך ישנם מקרים נדירים בהם בית המשפט עשוי לקבוע כי ההסתלקות אינה נעשית בתום לב ועלול לבטל אותה.    

על מנת לעשות זאת יש להגיש תצהיר הסתלקות מעיזבון אל הרשם לענייני ירושה בפרק הזמן שבין מות המוריש למועד חלוקת העיזבון.

כדאי מאוד לפנות ל עורך דין ירושות לפני שמגישים תצהיר הסתלקות. הסיבה הראשונה היא שזו החלטה בלתי הפיכה, לכן חשוב לשקול זאת היטב. הסיבה השנייה היא שיתכן שזהו אינו ההליך המשפטי המתאים עבור המטרות שלכם. כדאי לבדוק עם עורך דין, אולי הסכם בין יורשים הוא הפתרון המתאים.

עורך דין ירושות

אלו הן רק כמה דוגמאות למקרים בהם נזקקים לעזרתו של עורך דין ירושות. כל מקרה הוא בעל מאפיינים ייחודיים ולכן תמיד חשוב לפנות לייעוץ משפטי. עורך דין מנוסה בצוואות וירושות יודע לסייע גם  למצווים כאשר רוצים למנוע בעיות משפטיות עתידיות ולהבטיח את קיום רצונם, וגם ליורשים המתמודדים עם בעיות שונות הקשורות לירושה והצוואה.

זקוקים לעורך דין התנגדות לצוואה? צריכים עזרה בעריכת צוואה הדדית? במשרד עורכי דין זיו לוטנברג תוכלו לקבל סיוע והסבר מפורט על כל הליך משפטי הקשור לצוואות וירושות.

אתם מוזמנים לעקוב אחרינו גם בעמוד הפייסבוק.

עורך דין ירושות

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

עו"ד זיו לוטנברג

משרד עו"ד זיו לוטנברג – בהתחייבות לשירות מקצועי הטוב ביותר! יושר ללא פשרות. שירות אישי ומקצועי. מאות לקוחות מרוצים. מייסד המשרד עו”ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) B.A, בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, מחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ-16 שנים בתחום המשפטי.

יצירת קשר מהיר
מאמרים

מאמרים נוספים

נגישות
יצירת קשר
*ליווי של עורך דין מנוסה. אפשרות גם לקבל שירות בבית הלקוח

רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002

פתיחה
1
שלום וברכה
שלום וברכה
איך אוכל לעזור?
Call Now Button