צוואות הדדיות כמו גם צוואות נפרדות חשוב לעשות בליווי עורך דין צוואה. בין אם מדובר על צוואה בכתב יד צוואה בעדים או צוואה בפני רשות חשוב להכיר את הדינים החוקים והתקנות. צוואה בעל פה ומידע על סוגים נוספים בכתבה. עריכת צוואות ולמה חשוב לשים לב – עורך דין ייפוי כוח מתמשך לוטנברג
עו"ד זיו לוטנברג עורך דין מומלץ בעריכת צוואות כולל צוואות הדדיות לבני זוג.
עם מותו של אדם, עוברים נכסיו (כספים, נדל"ן, רכוש וכו') ליורשיו. נכסים אלו מכונים "עיזבון". חלק מהאנשים בוחרים לכתוב צוואה שבה הם קובעים מי יירש את נכסיהם ובאילו תנאים. במידה והאדם לא כותב צוואה הבעלות על העיזבון תועבר ליורשים על פי דין, אשר נקבעים על פי הכללים של חוק הירושה.
צוואה
צוואה היא מסמך שבו אדם קובע מי יירש את רכושו ואת נכסיו לאחר מותו.
ההחלטה האם לערוך צוואה נתונה בידיו של כל אדם לפי רצונו.
החוק קובע 4 דרכים אפשריות שבהן אדם יכול לערוך צוואה, כך שיהיה לה תוקף משפטי מחייב:
צוואה בכתב יד
צוואה בעדים
צוואה בפני רשות
צוואה בעל פה
הבחירה באיזו דרך לערוך את הצוואה נתונה לבחירתו המוחלטת של המצווה (פרט לצוואה בעל פה, שאותה מותר לערוך רק בנסיבות מסויימות המפורטות בחוק).
יתרונות הצוואה
רק באמצעות צוואה, הנכתבת בהתאם לכללי החוק, יכול אדם להיות בטוח כי לאחר מותו ייעשה ברכושו בדיוק לפי רצונו. למידע על ייפוי כוח
מקרים בהם רצוי במיוחד לערוך צוואה
ידועים בציבור: מומלץ לערוך צוואה כדי למנוע סכסוך אפשרי לגבי מעמד הידוע בציבור הנותר.
פיצול הירושה: מקרים שבהם המוריש מעוניין להוריש חלקים ספציפיים מעיזבונו לקרוביו, לאנשים שאינם קרוביו או לתאגידים, שלא בהתאם להוראות חוק הירושה.
זכויות ברכוש: מקרים שבהם קיים צורך להסדיר זכויות שימוש ברכוש לאחר מותו של המצווה.
בני זוג גרושים או פרודים ומשפחות שבראשן הורה עצמאי (משפחות חד הוריות): חוק הירושה אינו מסדיר את זכויות הירושה במקרים אלה.
זוג מבוגר שאין לו ילדים והוא בגיל שככל הנראה לא יהיו לו ילדים.
זוג שנשוי נישואים שניים ולכל אחד מבני הזוג יש ילדים משלו.
בשנת 2005 תיקנה הכנסת את חוק הירושה וקבעה בסעיף 8 א’ לחוק, כי בני זוג רשאים לערוך צוואות מתוך הסתמכות של בן זוג אחד על צוואת בן הזוג האחר.
ניתן לכתוב את הצוואות ההדדיות אם בשתי צוואות נפרדות שנערכו באותה עת ובין בצוואה אחת משותפת.
כמו כן, הסדיר המחוקק את דרך ביטול הצוואות בהתחשב בהשפעות שיש לביטול זה על תוקפה של הצוואה האחרת.
בנוסף, בני זוג יכולים לקבוע שרק לאחר מות האחרון מביניהם, יעבור רכושם לילדים. במקרים אלו "צוואה הדדית" יכולה למנוע מצב שבו בן הזוג שנותר בחיים, יאלץ להתפנות מדירתו, כי היורשים האחרים יבקשו למכור את הדירה ולקבל את חלקם.
בני הזוג יכולים לקבוע כי בן הזוג הנותר יהיה רשאי לעשות במה שקיבל כראות עיניו, או לקבוע הוראות המגבילות את בן הזוג שנותר בחיים מלעשות פעולות מסוימות בעיזבון.
היתרון העיקרי בעריכת צוואות הדדיות היינו ההגנה שהוא נותן לבן הזוג שנותר בחיים (שלא יידרש למוכר את דירתו ואת הרכוש האחר לאחר שבן זוג הראשון הלך לעולמו) ולמעשה לקבוע הסדרים שישמרו על בן הזוג הנותר בחיים וישמרו על היציבות הכלכלית ורמת החיים שלו. כמו כן ניתן להבטיח העברה "מסודרת" של נכסי בני הזוג, לצאצאיהם, לאחר פטירת בן הזוג השני.
בניסוח בצוואה הדדית יש להפעיל שיקול דעת ומחשבה אשר תאפשר מחד את הביטחון הנדרש לבני זוג המעוניינים להסתמך זה על צוואתו של זה ומאידך גמישות מירבית לצורך התמודדות עם שינויים צפויים ואפשריים בחיי בני הזוג בעתיד.
לקריאת מאמר מאת עו"ד זיו לוטנברג לחצו על הלינק הבא:
עריכת צוואות | צוואות נפרדות | צוואות הדדיות | צוואה בכתב יד | צוואה בעדים | צוואה בפני רשות | צוואה בעל פה
עו"ד לוטנברג מעניק שירותים בתחומים הבאים:
מציאת פתרונות המתאימים לאופן העברה בין דורית.
ייפוי כוח מתמשך לעניינים רכושיים, אישיים ורפואיים – למצבים של אי -יכולת לקבל החלטות בעתיד.
יצירת מבנה משפטי נכון לניהול ושמירה על נכסי המשפחה ולהעברה בין דורית חלקה של ההון המשפחתי לרבות באמצעות צוואות הדדיות, צוואות, הסדרים שונים שיבטיחו העברה חלקה של הרכוש, מניעת סכסוכים וזליגת רכוש מהתא המשפחתי.
מייסד המשרד עו"ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה B.A (בהצטיינות), בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, ומחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ 14 שנים בתחום העסקי.
אנחנו מבטיחים להעניק את השירות הטוב ביותר!
אנחנו מבטיחים להעניק את השירות הטוב ביותר!
משרד עו”ד זיו לוטנברג נחשב כיום למשרד בוטיק מוביל בתחום של ייפוי כוח מתמשך, צוואות, הסכמי ממון, מקרקעין וגישור גירושין.
רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002