כשממנים אפוטרופוס, אחת ההוצאות הן אגרות מינוי אפוטרופוסות, אבל אגרות אפוטרופוס לא אמורות למנוע מלמנות אפוטרופוס למי שזקוקים לכך, מה גם שניתן לקבל פטור על אגרות אפוטרופסות. אז שלא יטריד אתכם האגרה שמשלמים או שאמורים לשלם לאפוטרופוס
אגרות מינוי אפוטרופוסות ומידע כללי בענייני מינוי אפוטרופוס
לפני שנתחיל לדון על אגרות מינוי אפוטרופוסות, נחדד את המידע אודות מינוי אפוטרופוס בכלל. איך מתחילים? למי פונים? איך פונים? ראשית נאמר שבמקביל למידע המובא כאן תוכלו להתקשר אלינו לקבלת ייעוץ וליווי בכל התהליך, בנוסף לכך, גם מערכת בתי המשפט מפעילה מוקד טלפוני לבירורים ומידע בכל ענייני האפוטרופוס הכללי ייפוי כוח מתמשך המידע הוא כללי, גם בעניין אגרות מינוי אפוטרופוסות. מספר הטלפון לקבלת מידע של מערכת בתי המשפט הוא: 077-270233. חשוב לציין שבקו המידע לא תקבלו שירותי ייעוץ משפטי אלא רק מסירת מידע יבש. התהליך מתחיל בהגשת בקשה למינוי אפוטרופוס.
מי מבקש את המינוי ומה המשמעות? והאם ישנם אגרות אפוטרופוס
אדם שאיבד את כושרו להיות עצמאי, מבחינת גופנית, נפשית או שכלית או בגלל הגיל השלישי הגדרה סיעודית, יכולים קרובי משפחתו או בן זוגו להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס. האפוטרופוס יהיה אחראי על גופו ורכושו של האדם שנכנס תחת אחריותו, וגם על תשלום ארנונה, מיסים ואגרות אפוטרופוס יהיה אחראי. האם מינוי אפוטרופוס כרוך בתשלום? התשובה היא שאכן כאשר ממנים אפוטרופוס צריך לשלם אגרות אפוטרופוס, אך חשוב לדעת שבמקרים מסוימים ניתן לקבל פטור מאגרות אפוטרופוס. כיצד בדיוק מבקשים את הפטור? התשובה מורכבת מפרמטרים רבים, תוכלו להתייעץ אתנו על כך בשיחת טלפון או באתר האינטרנט.
אגרות אפוטרופסות
כאמור, אדם שאינו יכול לתפקד מבחינת פיזית, שכלית או נפשית ניתן להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס. אנו נותנים ליווי מלא לכל התהליך מא' עד ת', כולל הגשת הבקשה, זהות האפוטרופוס, אגרות אפוטרופסות ועוד. מניסיוננו, הגשת בקשה לאפוטרופסות באמצעות עורך דין או הגשת בקשה באופן עצמאי יניבו תוצאות שונות לגמרי – כמובן גרועות יותר, שכן עורך דין העוסק יום יום בתיקי גיל הזהב, אפוטרופוסות, הגשות בקשה, אגרות אפוטרופסות ועוד יכול להפיק תוצאות טובות ומרשימות. את הבקשה למינוי מיופה הכוח מגישים, לאחר תשלומי אגרות אפוטרופסות, ל'אפוטרופוס הכללי'. האפוטרופוס בודק אם החולה לא הכין ייפוי כוח מתמשך ואז מאשר את המינוי. שכן, ייתכן והחולה הכין מבעוד מועד ייפוי כוח מתמשך, ואז אין צורך באפוטרופוס אלא בהחלת תפקיד האפוטרופוס על אותו ממונה ייפוי.
מה ניתן לעשות בעניין אגרה אפוטרופוס
יש מקרים שהנזקק מכין ייפוי כוח מתמשך אך בית המשפט קובע כי על משפחתו למנות לו אפוטרופוס, במקרה שכזה העדיפות הראשונה למינוי האפוטרופוס הוא אותו מיופה הכוח שבעבר הוחתם במסגרת ייפוי הכוח המתמשך. אלא אם כן יש בעיה אחרת בעצם תפקודו כמייפה כוח.
עבור מי ניתן למנות אפוטרופוס? אדם שמאושפז בבית החולים ואיננו מסוגל להביע את דעתו אודות התהליך הרפואי המתאים עבורו, וכן אדם קשיש מאוד שכבר אינו יכול לדאוג לעצמו או לקבל החלטות אישיות, או אפילו אדם צעיר בעל צרכים מיוחדים שאינו מסוגל לנהל את ענייניו וכן מי שהוכרז עליו פסול דין, או קטין שהוכרז עליו פסול דין או שהם נפטרו. אנו מלווים מבוגרים וילדים בכל שלבי האפוטרופסות כולל הגשת בקשה לפטור על אגרה אפוטרופוס. שכן ישנם מקרים שניתן לקבל פטור על אגרה אפוטרופוס.