עורך דין צוואה

צוואה בפני עדים

עורך דין צוואה יכול להעניק סיוע לכל אדם הרוצה לערוך צוואה, בני זוג הרוצים לערוך צוואה הדדית או יורשים. עורך הדין יכול להעניק סיוע ליורשים בעת הגשת בקשה ל צו ירושה וצו קיום צוואה, או הליכים שונים כמו הגשת התנגדות לצוואה ופתרון סכסוכי ירושה. 

במאמר זה נזכיר את ארבעת סוגי הצוואות המוכרות בחוק הירושה ונרחיב על צוואה בפני עדים. כמו כן נסביר על צו ירושה וצו קיום צוואה. 

סוגי צוואות

חוק הירושה מגדיר 4 סוגי צוואות:

  1. צוואה בפני רשות – צוואה המוגשת לגורם רשמי או נעשית באמצעותו (שופט, חבר בין דין דתי, רשם בית המשפט, הרשם לענייני ירושה או נוטריון).
  2. צוואה בעל פה – צוואה המיועדת למקרה של אדם העומד לפני המוות או רואה את עצמו במצב זה. 
  3. צוואה בעדים – צוואה בפני עדים היא צוואה הנערכת בנוכחות שני עדים. 
  4. צוואה בכתב יד – צוואה שאדם ערך בעצמו ובכתב ידו. 

עורך דין צוואה

צוואה בפני עדים

זוהי צוואה הנערכת בנוכחותם של שני עדים. הם אינם נדרשים להיות עדים לכתיבת הצוואה, אלא רק לחתימתה. כמו כן הם אינם נדרשים לקרוא את תוכן הצוואה. המטרה של שני העדים היא לוודא כי הצוואה נעשתה מרצונו החופשי של המצווה. ולכן ישנו ”טקס“ שבו המצווה מצהיר בפני העדים כי זוהי צוואתו, והם מכריזים כי היו עדים להצהרתו ומוסיפים את חתימתם לצוואה. 

אחת השאלות המשפטיות שלעתים עולות בנושא של צוואת היא שאלת כשירותו של המצווה. במקרים רבים ישנן טענות לגבי חוסר כשירות בשל מצב רפואי, כמו למשל מחלה דמנטית. אלו יכולות להיות עילות להגשת התנגדות לצוואה בעתיד, ופתח לסכסוכי ירושה ומאבקים משפטיים מתישים. צוואה בפני עדים אינה מעניקה מענה לבעיה זו – לעדים אין סמכות להעריך את כשירותו של המצווה. מסיבה זו אנו תמיד ממליצים לפנות ל עורך דין צוואה. ישנן דרכים לחזק את מהימנות הצוואה ולמנוע בעיות בעתיד. בהקשר הזה, עורך הדין יכול להמליץ על חוות דעת פסיכוגריאטרית המאשרת את כשירותו של המצווה בעת עריכת הצוואה. 

האם כל אחד יכול להיות עד? התשובה הקצרה היא לא!

חוק הירושה מגדיר את הדרישות לגבי העדים לחתימת הצוואה:

  • מעל גיל 18.
  • לא הוכרזו כפסולי דין.
  • הם, ובני/בנות זוגם, אינם נהנים מהצוואה. כל הוראת ציווי לטובתם בטלה. 

נקודות חשובות:

  • הצוואה חייבת להיות כתובה בכתב יד או מודפסת.
  • יש לציין על הצוואה את התאריך שבו נערכה. 
  • מומלץ מאוד לחתום על כך דפי הצוואה ולא רק בסופה.
  • מומלץ להימנע מתיקונים. במידה ובוצעו תיקונים יש לחתום על התיקונים. 
  • על הצוואה להיות מנוסחת בצורת ציווי.
  • חשוב לזהות במדויק את כל היורשים באמצעות שמם המלא וכל הפרטים הרלוונטיים, כולל היחס המשפחתי וכתובת המגורים.

צו ירושה וצו קיום צוואה

צו ירושה וצו קיום צוואה 

מהו ההבדל בין צור ירושה וצו קיום צוואה? 

חוק הירושה מאפשר לכל אדם לערוך צוואה בטרם מותו, אך אין חובה על עריכת צוואה. צו ירושה מתייחס למקרה שבו אדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה. צו קיום צוואה מתייחס למקרה שבו אדם הותיר אחריו צוואה. במידה ואדם ערך צוואה, לאחר מותו יורשיו פונים אל הרשם לענייני ירושות ומגישים בקשה לצו קיום צוואה. במידה ואין צוואה פונים אל הרשם לענייני ירושות בבקשה לצו ירושה (ירושה על פי דין)

במקרה שישנה צוואה, רכושו יחולק לפי הכתוב בצוואה, כלומר לפי רצונו של המצווה. במידה ואין צוואה רכושו יחולק לפי העקרונות וסדרי העדיפויות כפי שהם מופיעים בחוק הירושות. 

בהזדמנות זו נזכיר כי ברור שישנו יתרון לעריכת צוואה. בעזרת עורך דין צוואה אדם יכול לכתוב צוואה אשר תבטיח כי עיזבון יחולק בהתאם לרצונו ואמונותיו, דבר שלא בהכרח מתקיים כאשר העיזבון מחולק על פי הדין בחוק הירושה. 

עורך דין צוואה

בכל הקשור לכתיבת צוואה, אמנם ניתן לכתוב צוואה לבד, אך תמיד מוטב לפנות ל ערוך דין צוואה. יש לכך סיבות שונות. למשל חשוב לכם שכל הכוונות שלכם יהיו ברורות, וזוהי עשויה להיות בעיה למי שאינו בקיא בשפה המשפטית. אדם יכול לכתוב צוואה, בעיניו כוונותיו ברורות, אך בפועל הניסוחים יכולים להיות משתמעים לשתי פנים. 

כדאי גם להפקיד את הצוואה אצל הרשם לענייני ירושות. זה יבטיח כי הצוואה תמצא לאחר מותו של המצווה. כמו כן זה שומר עליה ומעניק זיהוי ברור של התאריך שבו הופקדה. לקריאה נוספת על הפקדת צוואה בקישור זה. 

זקוקים לעזרה בעריכת צוואה, צו ירושה וצו קיום? אתם מוזמנים לפנות למשרדינו. כאן תקבלו את כל העזרה המשפטית הדרושה. כמו כן תוכלו לקבל במשרדינו עזרה בהליכים משפטיים נוספים כמו ייפוי כוח מתמשך, צוואה בחיים ועוד. עקבו אחרינו גם בערוץ היוטיוב, שם תוכלו למצוא מדריכים בנושאים משפטיים שונים בהם אנו עוסקים. 

צוואה בפני עדים

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

עו"ד זיו לוטנברג

משרד עו"ד זיו לוטנברג – בהתחייבות לשירות מקצועי הטוב ביותר! יושר ללא פשרות. שירות אישי ומקצועי. מאות לקוחות מרוצים. מייסד המשרד עו”ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) B.A, בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, מחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ-16 שנים בתחום המשפטי.

יצירת קשר מהיר
מאמרים

מאמרים נוספים

נגישות
יצירת קשר
*ליווי של עורך דין מנוסה. אפשרות גם לקבל שירות בבית הלקוח

רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002

פתיחה
1
שלום וברכה
שלום וברכה
איך אוכל לעזור?
Call Now Button