צוואה מחיר

צוואה מחיר

לאחר שמסיימים שבעה על אחד מבני המשפחה המבוגרים מתפנים לבדוק האם המנוח השאיר צוואה מחיר. המבוכה במצבים אלו היא תופעה שכיחה, האחים מנסים לברר ביניהם וכל אחד מנסה להביא מידע מבחוץ. מה צריך לעשות? איך מממשים את הצוואה? ואיך היא מקבלת תוקף חוקי? האם כרוך צו קיום צוואות אגרה? בשאלות אלו מתחבטים בדרך כלל בני המשפחה, הם פונים לעורכי דין ייפוי כוח מתמשך שיספק להם תשובות, אז הבאנו לכם תשובות לשאלות השכיחות והכי בסיסיות כולל מידע על צו קיום צוואה אגרה, בדרך למימוש צוואה ולמתן תוקף חוקי.

על צוואה מחיר ועוד – השו"ת המלא חינם!

כשרוצים לממש את הצוואה פונים לאפוטרופוס הכללי למחלקת רשם הירושות ומגישים לו בקשה לצו קיום צוואה. את הבקשה מגישים לרשם הירושות אשר באזור מגורי המנוח, היכן שהתגורר בתקופה שלפני פטירתו.

ואם המנוח התגורר בחו"ל ונכס הירושה נמצא בארץ? במקרה זה מגישים את הבקשה לרשם הירושות אשר הנכס נמצא במחוז שתחת סמכותו.

ומה השלב הבא אחרי הגשת הבקשה? בשלב ראשון הוא מפרסם את הבקשה בעיתון.

על חשבון מי מתבצע הפרסום? בעת הגשת הבקשה לצו קיום צוואה אגרה מתווספת אוטומטית, כלומר המגיש או המגישים צריכים לשלם אגרת פרסום בעיתון.

צוואה מחיר
צוואה מחיר

האם לצו קיום צוואות אגרות נוספות? כן, בנוסף לכך יש אגרת פתיחת תיק.

את האגרות משלמים דרך עורך דין? אפשר באמצעות עורך דין צוואות וירושות המייצג ואפשר באופן עצמאי באמצעות כרטיס אשראי או באמצעות שוברי תשלום שרשם הירושות שולח בדואר.

אפשר לשלוח את הבקשה בכתב יד? יש טופס מובנה, חפשו באינטרנט טופס 2 – תקנה 14. הטופס זמין להורדה בקובץ וורד, תוכלו להדפיס ולמלא את התשובות בכתב יד, או להקליד לתוך הקובץ ישירות במחשב ולאחר מכן להדפיסו. סעיפים שאינם רלוונטיים יש למחוק או להעביר עליהם קו חזק וברור. אם אין לכם עורך דין שמטפל בירושה החתימו על הטופס שופט או דיין, או את ראש המועצה / העירייה.

מעבר לטופס הבקשה למימוש צוואה צריך להוסיף מסמכים נוספים?

לבקשה יש להוסיף את המסמכים הבאים: 1. הוכחת תשלום (אם שילמתם באשראי אין צורך בהוכחת תשלום), תעודת הפטירה מקורית, צוואה מקורית, (אם הצוואה הופקדה אצל הרשם אפשר להסתפק בהעתק של הצוואה), הוכחה על כך ששאר הזכאים לירושה קיבלו הודעה על הגשת בקשה למימוש צוואה, ההוכחה יכולה להיות באמצעות הצגת קבלה על דואר רשון שנשלח לזכאים או אישור בכתב שבו הם מאשרים שהם יודעים על הגשת הבקשה (חפשו 'טופס 3 תקנה 14').

מימוש צוואה
מימוש צוואה

אם אין לנו תעודת פטירה מקורית אי אפשר להגיש בקשה? אם יש העתק ניתן להגיש בקשה עם העתק נאמן למקור – חתום על ידי עורך דין. אם אין תעודת פטירה בגלל שהפטירה הייתה בחו"ל אפשר להגיש תעודת פטירה מקומית עם חותמת של הקונסול הישראלי במקום הפטירה, לחילופין ניתן להסתפק ב'תמצית רישום' של משרד הפנים. אם מכל סיבה אחרת אין עותק נאמן למקור של תעודת הפטירה תצטרכו להוכיח את מותו של קרוב המשפחה (אלו המקרים שכבר מצריכים התערבות וייצוג של עורך דין, בעיקר אם ההוכחה מורכבת). יצוין שבקשה שכזו כרוכה בתשלום אגרה נוספת לרשם, מעבר לצוואה מחיר שעורך הדין גובה.

אם אין לנו צוואה מקורית נצטרך לוותר על הירושה, והאם כרוך צו קיום צוואה אגרה נוספת?

אם הצוואה המקורית הופקדה אצל הרשם אפשר להסתפק מלכתחילה בעותק ולציין בבקשה כי הופקדה צוואה אצל הרשם. אם מכל סיבה אחרת אין לכם את עריכת צוואה מחיר המקורית תצטרכו להגיש 'בקשה לקיום צוואה על פי העתק', בקשה שכזו ל צו קיום צוואה אגרה נוספת. בקשה זו מועברת על ידי הרשם לבית המשפט לענייני משפחה. בחלק מהמחוזות תהליך הבקשה במקרים אלו, צריך להתחיל מבית המשפט, כלומר הבקשה מוגשת מלכתחילה לבית המשפט בלי ה'תיווך' של הרשם. (גם מקרים אלו הם מקרים קלאסיים המצריכים שירות של עורך דין ייפוי כוח מתמשך במרכז מנוסה).

צו קיום צוואה אגרה
צו קיום צוואה אגרה

אם המנוח נפטר בחו"ל אנו צריכים לטוס למדינת הפטירה כדי להביא את הצוואה המקורית? לא, כאשר מדובר בפטירה בחו"ל ניתן להסתפק באישור של בית המשפט המקומי, שבו אירעה הפטירה.

את כל המסמכים כולל צו קיום צוואות אגרה יש להגיש בארבע העתקים – מקורי + 3 עותקים, מלבד הצוואה שאותה יש להגיש ב-6 העתקים – מקורי + 5 עותקים.

צו קיום צוואות אגרה וכל מה שצריך להגיש כשהמנוח היה תושב חו"ל

אם המנוח לא היה תושב ישראל, על מגישי הבקשה למימוש צוואה להגיש את המסמכים הבאים:

  • נסח רישום מקרקעין – אם הוא הוריש נכס בארץ.
  • על נכסים שאינם נדל"ן כגון רכב וכדומה – אישור מהמשרד הרלוונטי.
  • אישור על חשבון בנק על שם המנוח.
צו קיום צוואות אגרות
צו קיום צוואות אגרות

בתיק של ירושת מנוח שהיה תושב חו"ל, ייצוג של עורך דין הוא הכרחי, היות וישנם פרטים רבים שצריך להקפיד עליהם, אחרת לא יהיה תוקף לבקשה. כגון החתמת הקונסוליה, תרגומים נוטריוניים, חוות דעת של עורך דין מנוסה בדין הזר ועוד ועוד.

פנו אלינו על כל שאלה בענייני צוואות וירושות כולל לבירורים בענייני צוואה מחיר וכו'.

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

עו"ד זיו לוטנברג

משרד עו"ד זיו לוטנברג – בהתחייבות למחיר הטוב ביותר! יושר ללא פשרות. שירות אישי ומקצועי. מאות לקוחות מרוצים. מייסד המשרד עו”ד זיו לוטנברג, בעל תואר ראשון במשפטים LL.B ותואר ראשון בכלכלה (בהצטיינות) B.A, בעל רשיון עריכת דין משנת 2006, מחזיק בוותק ובניסיון של יותר מ-16 שנים בתחום המשפטי.

יצירת קשר מהיר
מאמרים

מאמרים נוספים

נגישות
יצירת קשר
*ליווי של עורך דין מנוסה. אפשרות גם לקבל שירות בבית הלקוח

רח' בר כוכבא 23, בני ברק
מגדל V-Tower
מיקוד:5126002

פתיחה
1
שלום וברכה
שלום וברכה
איך אוכל לעזור?
Call Now Button